Lunchen in Venray: De beste plekken voor een heerlijke middagpauze

Venray, een pittoresk stadje in Limburg, biedt een keur aan uitstekende lunchgelegenheden die ideaal zijn voor zowel locals als bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide maaltijd, de diverse cafés, bistro’s en restaurants in Venray hebben voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste plekken om te lunchen in Venray, inclusief sfeervolle beschrijvingen, gerechten die je zeker moet proberen, en speciale aanbiedingen. Daarnaast geven we tips voor een perfecte lunch en laten we je kennismaken met enkele lokale tradities en specialiteiten.

1. Café De Uitmarkt

Café De Uitmarkt is een populaire plek in het hart van Venray, aan het gezellige Schouwburgplein. Dit café combineert een moderne uitstraling met een warme en uitnodigende sfeer.

Wat te verwachten

Het lunchmenu van Café De Uitmarkt is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Van rijkelijk belegde broodjes en frisse salades tot smakelijke soepen en warme panini’s. Een aanrader is hun club sandwich, die royaal belegd is met kip, spek, tomaat en sla. Voor de vegetariërs is er een heerlijke geitenkaassalade met walnoten en honing.

Speciale aanbiedingen

Café De Uitmarkt heeft regelmatig lunchdeals, zoals een broodje naar keuze met een drankje voor een aantrekkelijke prijs. Ook bieden ze een lunchmenu aan waarbij je voor een vaste prijs kunt genieten van een voor-, hoofd- en nagerecht.

2. Bistro ’t Oude Raadhuis

Gelegen in een historisch pand aan de Marktstraat, biedt Bistro ’t Oude Raadhuis een unieke lunchervaring. De authentieke inrichting en het gezellige terras maken dit een ideale plek voor een ontspannen middagpauze.

Wat te verwachten

Bij Bistro ’t Oude Raadhuis kun je genieten van een uitgebreide lunchkaart met diverse klassieke en moderne gerechten. Probeer hun beroemde carpaccio of de diverse quiches, die dagelijks vers worden bereid. Hun seizoensgebonden lunchspecials zijn ook een aanrader, zoals de aspergesoep in het voorjaar en de wildstoofpot in de winter.

Speciale aanbiedingen

Op vrijdagmiddag biedt ’t Oude Raadhuis een speciale lunchproeverij aan, waarbij je kunt genieten van verschillende kleine gerechten voor een vaste prijs. Dit is een perfecte manier om verschillende smaken te ontdekken.

3. Restaurant Hoeve de Boogaard

Net buiten het centrum van Venray, in een prachtig gerestaureerde boerderij, vind je Restaurant Hoeve de Boogaard. Dit restaurant biedt een idyllische setting voor een uitgebreide lunch.

Wat te verwachten

De lunchkaart bij Hoeve de Boogaard is geïnspireerd op de Franse en Nederlandse keuken, met gerechten zoals croque monsieur, salade niçoise en bourgondische stoofschotel. Hun broodjes worden vers gebakken en belegd met lokale producten, zoals kaas van de Limburgse boerderij.

Speciale aanbiedingen

Op zondagen biedt Hoeve de Boogaard een uitgebreide brunch aan, waarbij je kunt genieten van een buffet met zowel zoete als hartige lekkernijen. Dit is een perfecte optie voor een ontspannen en uitgebreide lunch met familie of vrienden.

4. Lunchroom Tante Jet

Lunchroom Tante Jet is een knusse plek met een huiselijke sfeer, gelegen aan de Merseloseweg. Deze lunchroom staat bekend om haar vriendelijke service en heerlijke, huisgemaakte gerechten.

Wat te verwachten

Het menu bij Tante Jet is veelzijdig en biedt onder andere rijk belegde boterhammen, gezonde wraps en verse soep van de dag. Een absolute aanrader is de huisgemaakte appeltaart, die perfect is om je lunch mee af te sluiten.

Speciale aanbiedingen

Op doordeweekse dagen heeft Tante Jet een speciaal lunchmenu waarbij je kunt kiezen uit een soep, hoofdgerecht en dessert voor een vaste prijs. Dit menu wisselt wekelijks, zodat je altijd iets nieuws kunt proberen.

Tips voor een perfecte lunch in Venray

  • Wees op tijd: Vooral tijdens de lunchpauzes kunnen populaire plekken snel vol raken. Reserveer indien mogelijk van tevoren, vooral als je met een grotere groep bent.
  • Probeer lokale specialiteiten: Venray heeft een rijke culinaire traditie. Probeer zeker de Limburgse vlaai als dessert of ga voor een lokaal biertje bij je lunch.
  • Geniet van de omgeving: Veel lunchplekken in Venray hebben een terras of bieden uitzicht op historische gebouwen en leuke straatjes. Neem de tijd om van de omgeving te genieten terwijl je luncht.
  • Seizoensgebonden gerechten: Veel restaurants in Venray werken met seizoensgebonden ingrediënten. Vraag naar de specialiteiten van dat moment voor een extra bijzondere lunchervaring.

Lokale tradities en specialiteiten

Een van de lokale specialiteiten die je niet mag missen is de Limburgse vlaai, een heerlijke vruchtentaart die perfect is als afsluiter van je lunch. Daarnaast zijn streekproducten zoals ambachtelijke kazen, honing en vleeswaren zeker de moeite waard. Veel lunchlocaties in Venray gebruiken deze lokale ingrediënten, wat bijdraagt aan de authentieke smaak van hun gerechten.

Lunchen in Venray is een genot voor de smaakpapillen. Met een breed scala aan cafés, bistro’s en restaurants biedt deze charmante Limburgse stad voor ieder wat wils. Of je nu houdt van een simpele boterham of een uitgebreide maaltijd, in Venray vind je het allemaal. Vergeet niet de lokale specialiteiten te proberen en geniet van een ontspannen lunch in een van de vele sfeervolle lunchplekken. Smakelijk eten!

Verbonden artikelen

Ontdek meer : Gerelateerde verhalen