De rommelmarkt in Venray: Een must-visit evenement

De sfeer van de rommelmarkt

Wanneer je de Rommelmarkt in Venray bezoekt, word je meteen ondergedompeld in een gezellige en levendige sfeer. De markt biedt een unieke mix van nostalgie en ontdekking. De geur van versgebakken wafels en koffie vullen de lucht terwijl bezoekers van kraam naar kraam slenteren, op zoek naar verborgen schatten. Families, vrienden en verzamelaars komen samen om te genieten van een dag vol koopjes en verrassingen.

De verschillende soorten kraampjes

De Rommelmarkt in Venray staat bekend om de diversiteit van de aangeboden producten. Hier vind je een breed scala aan kraampjes, elk met hun eigen specialiteit:

Antiek en brocante

Voor liefhebbers van antiek en brocante is deze markt een waar paradijs. Van vintage meubels en oude klokken tot antieke sieraden en kunstwerken, er is altijd wel iets bijzonders te vinden.

Boeken en vinyl

Muziek- en boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de kraampjes met tweedehands boeken, platen en cd’s. Of je nu op zoek bent naar een zeldzame LP of een klassiek boek, de kans is groot dat je hier iets unieks vindt.

Kleding en accessoires

Kraampjes met tweedehands kleding en accessoires trekken vaak veel bezoekers. Van retro mode tot moderne merken, er is voor ieder wat wils. Bovendien is het een duurzame manier van winkelen.

Speelgoed en spellen

Kinderen en verzamelaars van speelgoed kunnen hier hun hart ophalen. Oude bordspellen, poppen en modelauto’s zijn slechts enkele van de items die je hier kunt vinden.

Huisdecoratie en keukengerei

Van vintage vazen en kandelaars tot tweedehands servies en keukengerei, de kraampjes met decoratieve items zijn altijd populair. Perfect om je huis een unieke touch te geven.

De geschiedenis van de rommelmarkt

De Rommelmarkt in Venray heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren ’70. Wat begon als een kleinschalig evenement is uitgegroeid tot een van de grootste en meest geliefde markten in de regio. De markt heeft door de jaren heen veel veranderingen ondergaan, maar de kern blijft hetzelfde: een plek waar mensen samenkomen om te kopen, verkopen en sociale contacten te onderhouden.

In de beginjaren werd de markt gehouden op een open terrein in het centrum van Venray. Door de groeiende populariteit en het toenemende aantal bezoekers, werd besloten om de markt te verplaatsen naar de Evenementenhal Venray. Deze locatie biedt meer ruimte en betere faciliteiten, wat bijdraagt aan een nog betere bezoekerservaring.

Waarom de rommelmarkt een must-visit is

De Rommelmarkt in Venray is niet zomaar een markt; het is een beleving. Hier zijn enkele redenen waarom je dit evenement niet mag missen:

Unieke Vondsten

Of je nu op zoek bent naar antiek, vintage kleding, boeken of verzamelobjecten, de kans is groot dat je hier iets bijzonders vindt.

Gezellige Sfeer

De markt biedt een gezellige en ontspannen sfeer waar je kunt genieten van een dagje uit met vrienden en familie.

Duurzaam Winkelen

Door tweedehands items te kopen, draag je bij aan duurzaamheid en geef je oude spullen een nieuw leven.

Lokale Gemeenschap

De markt brengt de lokale gemeenschap samen en biedt een platform voor kleine ondernemers en hobbyisten om hun producten te verkopen.

Praktische informatie

Om je bezoek aan de Rommelmarkt in Venray zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we alle praktische informatie op een rijtje gezet:

Datum en tijd

De Rommelmarkt vindt plaats op zondag 24 maart 2024. De deuren openen om 10:00 uur en sluiten om 16:30 uur. Verkopers kunnen hun spullen inbrengen tussen 07:00 en 09:00 uur.

Locatie

Evenementenhal Venray, gelegen aan de Oostrumseweg in Venray. De hal is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Toegangsprijs

De entreeprijs bedraagt €3,00 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de Evenementenhal. Parkeren is gratis voor bezoekers van de markt.

Faciliteiten

De Evenementenhal biedt diverse faciliteiten, waaronder toiletten, eet- en drinkgelegenheden en zitplaatsen om even uit te rusten.

De Rommelmarkt in Venray is een evenement dat je niet mag missen. Met zijn gezellige sfeer, diverse kraampjes en rijke geschiedenis biedt de markt een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar een specifiek item of gewoon wilt genieten van de sfeer, de Rommelmarkt in Venray heeft voor ieder wat wils.

Verbonden artikelen

Ontdek meer : Gerelateerde verhalen